OPOZICIJA SE OKUPILA NA STAROM GRADU: Razgovor o izbornim uslovima (FOTO, VIDEO)

0
49
FOTO: Starogradski.com

Ustanova kulture opštine Stari grad “Parobrod” ugostio je opozicionare različitih stranaka, pokreta, ideologija i programa na sastanku koji su organizovali “Čuvari Starog grada” i Demokratska stranka Srbije.

OKRUGLI STO O IZBORNIM USLOVIMA: Poziv na sastanak svim opozicionim strankama

Cilj okupljanja opozicionara je bio da ukažu na neravnopravne i nefer uslove uoči održavanja izbora za Skupštinu grada Beograda.

Saopštenje organizatora i učesnika sastanka prenosimo u celosti.

“Skup je održan u Ustanovi kulture “Parobrod”, a u razgovoru su osim Marka Bastaća, predsednika opštine Stari grad i osnivača pokreta “Čuvari Starog grada” i Miloša Jovanovića predsednika DSS, koji su i organizovali skup učestvovali i Srđan Nogo, predsednik beogradske organizacije Srpskog pokreta Dveri, Velimir Ilić predsednik Nove Srbije,  Ljiljana Benać Šantić iz Nove stranke, predstavnik Narodne stranke Dušan Raičković, predstavnik Zdrave Srbije Milan Paroški, Radomir Lazović i Vujo Ilić iz Inicijative “Ne davimo Beograd”.

BESPLATNO: U subotu uz “Starogradsku karticu” poseta Muzeju Jovana Cvijića

Svi učesnici su se složili da je jasno da postoji veliki problem vezan za izborne uslove, i s pravnog i medijskog aspekta. Ocenjeno je da u Srbiji nikad, pa ni devedesetih godina, nije bila teža situacija za opoziciju ni “bahatije ponašanje stranke na vlasti”.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Najavljena je zajednička borba za fer medijski tretman tokom predizborne kampanje, a ne da se čeka proglašenje izbornih rezultata kada je prekasno za bilo kakvu svrsishodnu reakciju.

Potpisivanje sporazuma o saradnji dve istoimene opštine: DELEGACIJA IZ SARAJEVA U POSETI STAROM GRADU (FOTO)

Učesnici današnjeg skupa pozvali su sve ostale opozicione stranke i pokrete da se priključe ovoj inicijativi i saglasili su se da se do kraja godine organizuje još jedan sastanak na kome će se definisati lista izbornih uslova s kojom će izaći pred javnost i nadležne institucije sa zahtevima za njihovo ispunjenje.”

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR