„PARKING PASS KARTICA” DODATNO PUNI „GRADSKI NOVČANIK”?

0
100

JKP „Parking servis” od juče korisnicima pruža novu mogućnost plaćanja parkiranja u glavnom gradu u vidu vremenske parking kartice.

Nova „Parkingpass kartica” omogućava korisnicima neograničeni broj ulazaka u javne garaže i parkirališta i izlazaka iz njih u okviru vremenskog perioda za koji je kupljena, a važi za 22 objekta kojima upravlja JKP „Parking servis”.

Možete je kupiti za 24 sata korišćenja, za tri ili sedam dana u svim parking objektima i u poslovnicama korisničkog servisa ovog beogradskog javnog preduzeća. Upotreba je jednostavna jer se kartica aktivira prvim ulaskom u garažu, odnosno na parkiralište.

Novogodišnji sajam u kreativnoj radionici Modelina

– Korisnicima nudimo da po nižim cenama parkiraju svoja voziia u našim objektima određeni vremenski period. Ovo je odlična opcija naročito za posetioce Beograda, koji kupovinom parking-pass kartice tačno znaju koliko će ih parkiranje koštati tokom njihovog boravka u našem gradu i plaćaju ga po povlašćenim cenama. Takođe, oni više ne razmišljaju ni o tome kako i gde plaćaju parkiranje, a štede i svoje vreme, jer samo ulaze u garaže i parkirališta i izlaze iz njih, bez odlaska na blagajnu – rekao je za Beoinfo direktor JKP „Parking servis” Andrija Cupković.

Prilikom prvog ulaska u parking-objekat, parking-pass kartica se aktivira i na njoj se štampa datum i vreme do kojeg ona važi, kako bi korisnici precizno znali do kada karticu mogu da koriste. U slučaju da je istekao vremenski period za koji je kartica kupljena, a vozilo nije napustilo parking, prekoračenje se plaća po započetom satu.

“BEOGRAD JE NEŠTO IZMEĐU KALKUTE I NJUJORKA”, Ivana Vujić, rediteljka na čelu Narodnog pozorišta

Korisnici parking-pass kartice takođe, imaju mogućnost da od 1. aprila do 1. novembra, bez nadoknade koriste dva bicikla u garaži „Obilićev venac”, kao i na parkiralištima „Ada Ciganlija”, „Milan Gale Muškatirović” i „Sava centar”.

Sve je to lepo i korisno za gradske vlasti koje na ovaj način dodatno pune budžet. Ajde, rekli bismo i za one koji u naš glavni grad dolaze sa strane svojim četvorotočkašima a nisu upoznati sa manjkom parking prostora, posebno u centru, pa su često redovne mušterije „pauka” po paprenim cenama! Svo mi poznajemo neke „turiste” – naše rođake ili prijatelje iz ex Juge koji su se naplaćali „odnošenja vozila po kilogramu” i kazni prilikom posete glavnom gradu.

Svaka nova usluga je za pohvalu, ali se opet pitamo šta je sa pravom Beograđana, posebno Starograđana na svoj grad i na centar grada, jer u njemu žive 365 dana u godini? Stanovnici centralne gradske opštine odavno plaćaju godišnje pretplate na parking mesta ali sve teže i teže mogu da ih koriste.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR