PAUK ZA NJIH NE POSTOJI: I pored znaka zabrane, ispred Doma Vojske parkirana vozila (FOTO)

0
42
FOTO: Starogradski.com

I pored znaka zabrane parkiranja, svakodnevno se ispred Doma Vojske Srbije mogu videti zaustavljeni automobili, koji se na tom mestu zadržavaju i po nekoliko sati. Vozila nisu parkirana isključivo na trotoaru, već i na samom kolovozu u pravcu Francuske ulice.

OBUSTAVLJENA NASTAVA U TRGOVAČKOJ ŠKOLI: Glas protiv lova na profesore!!! (FOTO)

Znak zabrane parkiranja spada u znakove izričitih naredbi, pa se prizor ispred Doma Vojske Srbije može okarakterisati kao primer izrazito bahatog ponašanja zaposlenih u Vojsci, u koju građani, prema svim istraživanjima, imaju najviše poverenja.

BEZ BRZE HRANE U JOVANOVOJ: Poreska uprava zatvorila “Lokija”!

Na osnovu pravila koja određuje Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima, skrećemo pažnju na neka od karakterističnih mesta gde nije dozvoljeno zaustavljanje ili parkiranje vozila, a to su, između ostalih, trotoari gde je to saobraćajnim znakom zabranjeno, raskrsnice, pešački prelazi, biciklističke staze, autobuska stajališta, zelene površine.

Nazire se rešenje za zgradu Beobanke na Zelenom vencu: NEMAČKI “ŠTATVERK” RASPISAO KONKURS ZA IDEJNO REŠENJE BALKANSKOG EKO-CENTRA (FOTO)

Kazna za nepropisno parkiranje iznosi 5.000 dinara, odnosno 2.500 ukoliko se plati u roku od osam dana. Troškovi prenosa vozila, ukoliko je “Parking servis” intervenisao, su između 6.000 i skoro 20.000 dinara u zavisnosti od težine vozila.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Prema odluci Grada Beograda o javnim parkiralištima, parkiranje na trotoaru dozvoljeno je samo na posebno obeleženim mestima.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR