PENZIONERI – PROGRAMERI: Besplatana obuka za rad na računarima za starije sugrađane (FOTO)

0
175
FOTO: Starogradski.com

Starogradski penzioneri imaju priliku da pohađaju besplatnu školu kompjutera koju organizuje Gradska opština Stari grad. Kurs osnova rada na računaru, održava se dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, u prostorijama Kontakt centra, koji se nalazi u prizemlju opštinske zgrade, u Makedonskoj 42.

STAROGRAĐANI, EVO PRILIKE: Grad Beograd raspisao konkurs za talentovane srednjoškolce

Časovi kompjuterske obuke se odvijaju po grupama, od 14 i 15 časova, a svakom polazniku je obezbeđen kompjuter ili lap top uređaj za praktičnu nastavu i učenje.

Predavači su mladi starogradski volonteri – informatičari, koji sa puno pažnje i strpljenja objašnjavaju starijim sugrađanima sve tajne hardvera i softvera.

KLINCI UČE SAOBRAĆAJNA PRAVILA: Učenici “Alasa” dobili edukativne poklone (FOTO)

Nastava podrazumeva osnovne informacije o računaru, programe za obradu teksta, upotrebu interneta, korišćenje mejla, korišćenje društvenih mreža i skajpa – tačnije kako najlakše da koriste kompjuter za svakodnevnu komunikaciju sa najbližima.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Plan opštine je da u narednim mesecima obuku prođe što više penzionera. Prve dve grupe grupe, sa po desetak polaznika, počele su rad u utorak, 31. oktobra.

EVO ŠTA SE SPREMA ZA KNEZ MIHAILOVU ULICU: Uskoro dodatne mere bezbednosti (FOTO)

Svi Starograđani, penzioneri zainteresovani da postanu „on lajn seniori” mogu da se prijave za besplatnu školu kompjutera na telefon opštinskog Kontakt centra 785-2-999, svakog radnog dana od 8 do 16 časova.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR