PLATO U SREMSKOJ: Umesto parka – deponija! (FOTO)

0
119
Plato u Sremskoj; Autor: Starogradski.com

Umesto parka – deponija.

Posle pisanja medija o zaraslom i neurednom platou samo na par metara od Knez Mihailove ulice, u Sremskoj ulici, a koji inače pripada Agrobanci koja je u stečaju, danas nas je zatekla sasvim drugačija slika. Radnici JKP “Zelenilo Beograd” privodili su kraju radove.

“Jutros smo dobili naređenje da sredimo ovaj plato. Pokosili smo travu i upravo je tovarimo”, kaže jedan od radnika .Međitim, radnici su pokosili travu ali po stazi i ispod pokrivača tla nalazi se gomila smeća.

Plato u Sremskoj; Autor: Starogradski.com
Plato u Sremskoj; Autor: Starogradski.com

“Ovo nije uklonjeno od samog uređenja platoa, ispod ovoga noću spavaju beskućnici”, kaže jedan od stalnih prolaznika.

Sve do kraja 2005. godine u Sremskoj je bio ulični bazar na kojem su Beograđani kupovali odeću i kozmetiku. Tezge su uklonjene posle odluke Vrhovnog suda. Inače reč je o 244 kvadrata koja su 2010. godine uređena zajedničkim sredstvima Gradske opštine Stari grad, Agrobanke I JKP ” Zelenilo – Beograd”.

Plato u Sremskoj; Autor: Starogradski.com
Plato u Sremskoj; Autor: Starogradski.com

Međutim, od samog uređenja postavljalo se pitanje održavanja. Iz Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu policiju GO Stari grad kažu da prostor pripada Agrobanci pa samim tim i održavanje.

SUSEDSKA RADNA AKCIJA: Sađenjem cveća i ispijanjem kafe obeležili Svetski dan komšija (FOTO)

TURISTI KOD NAS PRVI PUT OSETE MIRIS VOĆA: Beogradski suveniri – od rakije u tubi do knjiga Ive Andrića

DUNAVSKO ŠETALIŠTE I BAZENI SU NOSILI IME PO 25. MAJU: Pitali smo Starograđane da li se sećaju Dana mladosti (ANKETA, FOTO)

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR