Po ličnu kartu i pasoš na Obilićev venac

12
38492

Mnogi Starograđani nisu upoznati sa novinom da se zakazivanje termina za podnošenje zahteva za ličnu kartu i pasoš više ne obavlja u Policijskoj stanici “Stari grad” u ulici Majke Jevrosime, već na Obilićevom vencu broj 2 u zgradi “Tanjuga”, gde je sada premeštena Policijska stanica.

Kako je saopšteno, termine  u PS Stari grad mogu zakazati građani koji imaju stalno prebivalište na teritoriji Grada Beograda, a zakazivanje se može izvršiti pojedinačno ili za članove uže porodice (maksimalno za četiri  člana).

Dokumenta za koje se vrši zakazivanje su lična karta i pasoš. Prilikom dolaska u zakazano vreme potrebno je sa sobom poneti sva neophodna dokumenta kao i dokaz o uplati taksi. Spisak dokumenata i brojeve tekućih računa za uplatu administrativnih taksi (svrhu, primaoca, poziv na broj…) možete videti na www.mup.gov.rs.

Telefoni:

Lične karte i pasoši – prijem 274-0000 lok. 41529

Registracija vozila 274-0000 lok. 41529

Lične karte i pasoši – uručenje 274-0000 lok. 41530

U PS u Majke Jevrosime 33 ostali su poslovi oružja i državljanstva: centrala je 3239-731 lok. 4132

12 KOMENTARI

 1. Hvala za objavu, pošto je služba premeštena pre oko 2 meseca, ali nikakve table iznad ulaza još uvek nema… Adresa JESTE Obilićev venac 2-jer to je adresa zgrade TANJUG-a. A sam ulaz je na uglu Carice Milice i Topličinog venca, da budemo precizni. 🙂

 2. Aplikacija je ocajna, iskljucivo radi sa Internet Explorer-om koji jos samo dinosaurusi koriste.
  Nudi se Online zakazivanje samo na jednom mestu za celu opstinu, sta je sa ostalim policijskim stanicama?
  I tako ja dodjem do kalendara i imam sta da vidim, moze da se zakaze samo do 2 nedelje unapred. I pritom svi termini su zauzeti! Kao fora.

 3. Policijska stanica “Stari grad” na Obilićevom vencu broj 2 u zgradi “Tanjuga”
  je tu premeštena 21.06. 2018. godine .
  Ja sam za to saznao preko interneta na jedvite jade kad sam tražio da podnesem prijavu prebivališta.
  Zatim sam otišao sutradan tj. 22.02.2019. u Policijsku stanicu “Stari grad” na Obilićevom vencu broj 2 u zgradi “Tanjuga” i tamo sam imao šta da vidim,ulazim ima neke stepenice par komada i šalter gde sedi pub i pitam ga gde se ide za prijavu prebivalište on me uputi na šaltere , krenem tamo i na putu do šaltera čitam šta je sve izlepljeno na raznim vratima gde odmah na jednim ima papir A4 format gde između ostalog piše stavka promena adrese i ispod nje stavka prijava prebivališta i tako dalje neke druge stavke.Zatim ulazim unutra i ima kao šalteri sa nalepljenih velikih 5 brojeva od jedan do pet .Otvorena su dva šaltera 1 i 2 i tu su kao neki redovi i onako malo neorganizovano svi stoje i neorganizovanom redu ,a prava Mica ubica ih iza šaltera pokušava da organizuje ,a glas i ponašanje joj je vrlo slično indeksovcima i njihovoj Mici ubici, da ne veruješ! :D. Sa desne strane su zatvorena vrata i to je broj 5 gde isto stoji obaveštenje na papiru A4 u kome piše da se tu rade prijeve prebivališt. Ispred mene je 4tvoro ljudi i pitam ko je poslednji ,kažu ovo troje što stoje da je jedna žena sto sedi na stolicama pored ,ja kažem toj ženi dakle vi ste poslednji, a ona kaže da je ispred jednog dečka od to troje što stoje i da nije poslednja i tu kreće između njih rasprava ko je poslednji. Kad su ustanovili šatro da je ipak ta žena poslednja ja sedam da čekam , međutim kako sam neplanirano svratio ovde da vidim kakva je situacija tako sam isto i odlučio da ne čekam nego da ću doći drugi put pitavši usput ovo troje što stoje kako se uopšte odvija to čekanje, dal ima neko zakazivanje i kako već. Uglavnom malo nedefinisano kažu da može da se čeka i da može da se zakaže preko sajta E-uprava i pošto nigde nije bilo šaltera za informacije ja odlazim.
  Dolazim opet u tu policijsku stanicu 25.02.2019. i sada pitam pubove u njihovom mračnom(bez svetla) brlogu da li ima neki šalter za informacije oni mi kažu da idem na neki od šaltera i da pitam šta mi treba.Ja im zahvaljujem i krećem.Dakle nema šalter za informacije , te ja činim šta su mi rekli .Ispred ona dva šaltera ista situacija kao pre neki dan i ja izaberem da čekam ispred šaltera gde mi se učinila manja gužva i tu sačekam nekih desetak minuta i dođem na red i pitam jednu plavu sa naočarima šaltarušu šta mi treba ,a to je bilo sledeće: Dakle obrazac za prijavu prebivališta dobijam direktno od njih kad dođem i na licu mesta ga popunjavam(dakle nema pronalaženja obrasca na internetu i donošenje istog) međutim pošto sam ja pronašao neki ja sam ga popunio i služiće mi da prepisujem da ne bih gubio vreme i pogrešio nešto kad budem popunjavao taj koji će mi oni dati kad budem išao da završavam kod njih tu prijavu prebivališta.Dalje, ta šaltaruša mi kaže sledeće što sam hteo da saznam : Nije neophodno da vlasnik nepokretnosti bude prisutan sa podnosiocom prijave i što se tiče zakazivanja može i bez zakazivanja(dakle čekanje pa kad upadneš) , ali je preporuka da se zakaže na sajtu E – uprava .E sad na sajtu e-uprava nema zakazivanje za prijavu prebivališta nego se zakazuje za(na ime) ličnu kartu i pasoš – E A TO(to da nema zakazivanje za prijavu prebivališta) UOPŠTE NIJE NAZNAČENO NIGDE (BAR JA NISAM NAŠAO) NA SAJTU E-UPRAVA!!
  Dakle tako sam saznao sve što mi treba . p.s. pošto redakcija traži da se ostavi mejl izvinjavam se svima ako sam nekog uvredio ovim pisanijem

 4. Dana 17.04.2019.g u 10:30h, posetila sam
  Policijsku stanicu“Stari grad” na Obilićevom vencu broj 2 u zgradi “Tanjuga” i moram naglasiti da je to bilo moje najveće razočarenje u komuniciranju sa državnim institucijama. Otišla sam da regulisem tj. Produžim saobracajnu dozvolu i doživela veliko pravi sok gledajuci šalterske sluzbenice ( šalteri 1,2,3) kako se ophode prema korisnicima njihovih usluga. Mogu to svoje očajanje sumirati kao:
  Neprofesionalno, nekompetentno, neljubazno
  Ne zaboravite da ovi salterski radnici na ovom mestu predstavljaju instituciju u kojoj rade pa mi je teško da prihvatim da je nivo ove institucije ovakav kakav ga prikazuju ovi šalterski radnici. Hoću da verujem da su se ove osobe greškom tu našle i da će se, u sto kraćem vremenu , tu postaviti pravi predstavnici ove važne ustanove.

 5. e-zakazivanje treba proucavati u skolama kao primer za nikad ne uraditi. moje osnovne primedbe:
  – zelim da podnesem zahtev za prebivaliste i za to, posto je u pitanju mala beba i ne mogu da je pustim da kod kuce vristi satima dok ja cekam u redu u policiji, moram da zakazem termin. ali ne postoji zakazivanje za prebivaliste, samo za pasos i licnu kartu.
  – treba da predam zahtev samo za jednu osobu, ali me sistem navodi na zauzmem dva termina posto moram da imam jedan termin za sebe a jedan za bebu. samim tim, neki termini su bezbvezno popunjeni cime se stvaraju veci redovi.
  – zato sto moram da zauzmem dva termina, ne mogu da rezervisem vreme kad postoji samo jedan termin i moram da trazim slobodnih pola sata.
  – htela sam da zakazem termin za pasos nakon sto se nadam da cu dobiti prebivaliste. ali ne mogu, posto sam vec jedan termin zakazala iako taj nije bio za pasos vec za prebivaliste, ali sistem to ne zna posto je sistem moron.

OSTAVI ODGOVOR