POČELA DUGO NAJAVLJIVANA REKONSTRUKCIJA SKADARLIJE: Radovi od Strahinjića Bana do Gospodar Jevremove (FOTO)

0
155
FOTO: Starogradski.com

Prva faza rekonstrukcije Skadarlije završena je polovinom juna obnovom stare Skadarlijske česme, a danas su zvanično počeli radovi na rekonstrukciji čitave ulice. Radnici JKP “Beograd puta” rano jutros, ispred Sebilj česme, započeli su prve radove na iskopavanju starih vodovodnih cevi. Zatim, prema rečima nadležnih na licu mesta, slede kompleksni radovi ispod kaldrme u samoj Skadarskoj ulici.

OBNOVA SKADARLIJE U FAZAMA: Česma rekonstruisana, nastavak radova posle turističke sezone (FOTO)

“Od Strahinjića Bana do Gospodar Jevremove uradićemo sve na infrastrukturi, a stara kaldrma će biti obnovljena, tako da ulica neće menjati svoj originalni izgled. Za građane je bitno da će ovaj deo ulice koji sada radimo biti prohodan za prolaz pešaka, da će buka biti minimalna, kao i da će svi stanari u ovom delu grada imati vodu”, kazali su nam radnici na terenu.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Nadležni najavljuju da će se radovi odvijati sigurno do 1. decembra, a da će od tog datuma brzina radova zavisiti od vremenskih prilika, ali i da će sve biti gotovo do proleća naredne godine.

JOŠ JEDAN PROBIJEN ROK: Radovi na popločavanju Zetske ulice ipak do 31. oktobra (FOTO)

Gradski menadžer Goran Vesić je najavio da će sledeća faza radova, od Gospodar Jevremove do Zetske, biti odložena do kraja naredne turističke sezone i da je takav dogovor postignut sa ugostiteljima iz Skadarlije.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

“Posle toga, krenućemo i u realizaciju obnove ulice od Zetske do Bulevara despota Stefana. Novac za obnovu Skadarlije izdvojila je Vlada Sbije, a grad je obezbedio 4 miliona dinara za novu vodovodnu mrežu”, rekao je Goran Vesić.

TRIDESET GODINA OD OTVARANJA PEŠAČKE ZONE U KNEZ MIHAILOVOJ: Tragom pionira srpskog izdavaštva do opstanka knjižare “Geca Kon” (FOTO)

Podsećajući da je da je turizam za Beograd važna i najbrže rastuća privredna grana, Vesić je najavio da će glavni grad do kraja godine imati 180 novih fasada, da se radi i pešačka zona u centralnim gradskim ulicama, grade hoteli i otvaraju šoping molovi.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR