POČELO POSTAVLJANJE NOVOGODIŠNJE RASVETE: Knez već u dobro poznatim crveno-belim ukrasima (FOTO)

0
122
FOTO: Starogradski.com

U glavnoj beogradskoj pešačkoj zoni, od Ruskog cara do Zmaj Jovine ulice, radnici JKP “Javno osvetljenje” danas su postavili novogodišnju rasvetu u obliku cveno-belih poklona.

Iako nas do nove godine i Božića deli više od tri meseca, novogodišnja rasveta i ukrasi već se mogu videti na još nekoliko lokacija u gradu. Rok za završetak ukrašavanja Beograda je 5. novembar, kada će uži i širi centar grada dobiti prazničnu rasvetu.

Kako kažu u JKP “Javno osvetljenje”, prioritet imaju centralne gradske opštine Stari grad, Vračar, Savski venac i deo Palilule.

DO YOU SPEAK ENGLISH? Besplatni časovi engleskog jezika u svim vrtićima na Starom gradu

Društvene mreže, Facebook, Twitter i Istagram pune su komntara o tome kako se prerano počelo sa kićenjem Beograda.

Praznici nam stizu… #leptijebem #belgrade #newyearseve

A post shared by Helenin cale (@markododic) on

Darko Glavaš, direktor Beokom servisa, poručio je svima koji su se danas čudili postavljanju novih-starih novogodišnjih ukrasa u Knez Mihailovoj, da rasveta neće biti uključena, kao i da će svi radovi na ulepšavanju grada pred novu, 2018. godinu, biti završeni u narednih mesec i po dana.

Ukupna vrednost opreme za novogodišnju rasvetu iznosi 170 miliona dinara, koja će biti postavljena na 51 lokaciji, a zasijaće i most na Adi i Gazela.

U GALERIJI SANU: “Srpsko umetničko nalseđe na Kosovu i Metohiji. Identitet, značaj i ugroženost” (FOTO)

Podsetimo, novogodišnja rasveta je prošle godine zvanično uključena 10. novembra, mada su mnoge gradske ulice zasijale i desetak dana ranije. Svečano osvetljenje u prestonici je isključeno nakon tačno 99 dana – 17. februara ove godine.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR