POČEO “FRANCUSKI ZA DŽ”: 80 osnovaca besplatno uči strani jezik (FOTO)

0
231
Profesorka Anka Ivković na uvodnom času "Francuskog za dž"; FOTO: Starogradski.com

„Francuski za Dž“ – besplatni kurs francuskog jezika za učenike starogradskih osnovnih škola od trećeg do osmog razreda, koji organizuje Gradska opština Stari grad, počeo je u subotu, 7. oktobra.

U Velikoj sali opštine Stari grad polaznicima je, u prisustvu njihovih roditelja, uvodni čas održala profesorka francuskog jezika i književnosti u penziji, gospođa Anka Ivković, koja će tokom cele školske godine volonterski raditi sa prijavljenim učenicima.

DO YOU SPEAK ENGLISH? Besplatni časovi engleskog jezika u svim vrtićima na Starom gradu

Uvodnom času je prisustvovao i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać. Pozdravljajući prisutne đake i roditelje on je naglasio da je želja opštine da deca Starog grada budu građani sveta.

Predsednik opštine Marko Bastać među osnovcima koji uče francuski; FOTO: Starogradski.com
Predsednik opštine Marko Bastać među osnovcima koji uče francuski;
FOTO: Starogradski.com

Nakon početnog upozavanja, profesorka Ivković je, kao iskusni pedagog i vrsni poznavalac stranog jezika, uradila malu trijažu sa prijavljenim osnovcima, kako bi se prema stepenu znanja francuskog jezika formirale grupe za nastavu.

Osim toga, urađena je i mini anketa o motivima koji su uticali na učenike da se prijave za sticanje znanja iz francuskog jezika.

TRIDESET GODINA OD OTVARANJA PEŠAČKE ZONE U KNEZ MIHAILOVOJ: “Ruski car“ po ugledu na bečke zgrade sa restoranima u prizemlju (FOTO)

“Opšti utisak je da su i učenici i njihovi roditelji zadovoljni. O tome govore srećna i zadovoljna lica osnovaca nakon uvodnog časa, a i roditelji su dobili ono što su očekivali kad su prijavljivali svoju decu”, iznosi svoja zapažanja profesorka Ivković i naglašava da će časovi biti bazirani na „usmenoj komunikaciji na sluh i usmenoj produkciji”, što je najbolji i naefikasniji način da se u opuštenoj komunikaciji, interaktivno, nauči jedan strani jezik.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Iskustvo i znanje koje je profesorka Anka Ivković tokom radnog veka sticala kao profesor u „Ribnikaru“ i Petoj beogradskoj gimnaziji, potom kao predavač na stručnim seminarima za profesore francuskog i kao savetnik u ministarstvu prosvete, sada je dostupno starogradskim osnovcima koji žele da nauče francuski, svake subote, u dva termina – od 11 do 12, i od 12 do 13 sati, u prostorijama opštine Stari grad.

„BEBE DOLAZE“: Počele radionice za buduće roditelje (FOTO)

Odziv i interesovanje starogradskih roditelja i osnovaca je veliko. Do sada se za učenje francuskog prijavilo 80 polaznika, a spisak nije konačan jer se opštinskom Kontakt centru svakodnevno javljaju zainteresovani. Besplatni kurs francuskog jezika trajaće tokom čitave školske godine.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR