Početak turističke sezone na Kalemegdanu

0
140
Promo

Nakon zimske pauze, od petka, 30. marta, svih sedam objekata na Beogradskoj tvrđavi ponovo će biti dostupni za posetioce, a od vikenda počeće i nova sezona u Dino parku, saopšteno je iz JP „Beogradska tvrđava”.

Park dinosaurusa u prirodnoj veličini „Jura avantura”, na istoj lokaciji kao i prethodnih godina (kod Stambol kapije na Beogradskoj tvrđavi), dočekaće mališane željne avantura i novih saznanja. Više od 35 replika, među kojima su i pokretni reptili iz praistorije koji ispuštaju zvuke, biće ponovo dostupni za istraživanje, fotografisanje i edukaciju mališana. U pratnji animatora, deca će se zabaviti i naučiti mnogo toga o ovim velikim i uzbudljivim bićima i vremenu u kom su živeli. Osim uživanja u dinosaurusima, „Jura avantura” nudi i dodatne sadržaje (igraonica na otvorenom, istraživanje i otkopavanje fosilnih ostataka). Park će biti otvoren svakodnevno, od 10 do 20 časova, a tokom sezone u njemu će biti organizovane i brojne tematske radionice, predavanja i predstave. Cene ulaznica iste su kao i prošle godine.

Ulaznice za sedam objekata (Kula Nebojša, Veliki barutni magacin, Bunker, Rimski bunar, Kazamati, Sahat-kula i Stambol kapija) mogu se kupiti na prodajnim mestima na Beogradskoj tvrđavi, u Galeriji Stambol kapije i u Kuli Nebojša. Kao i tokom prethodnih sezona, u svakom od otvorenih objekta posetioce će čekati prezenteri „Beogradske tvrđave”, koji će ih upoznati sa objektima, istorijskim okolnostima i razlozima njihovog nastanka, kao i sa postavkom koja se nalazi u njima.

Osim pojedinačnih karata, JP „Beogradska tvrđava” nudi posetiocima i kupovinu objedinjene ulaznice za pet objekata na Beogradskoj tvrđavi (Kula Nebojša, Sahat-kula, Rimski bunar, Veliki barutni magacin i Vojni bunker) po ceni od 450 dinara (puna cena za pet pojedinačnih karata je 700 dinara), a za studente, đake i penzionere cena je 350 dinara. Objedinjena ulaznica nije vremenski ograničena i ne podrazumeva posetu svim objektima u istom danu.

Sahat-kula, Rimski bunar, Veliki barutni magacin, Vojni bunker, Kazamati Vojnog muzeja i Stambol kapija otvoreni su svakodnevno od 11 do 19 časova, a Kula Nebojša radi od srede do nedelje od 11 do 19 časova.

OSTAVI ODGOVOR