PONOVO SADILI BILJKE I OGRAĐIVALI BAŠTICE: Opština Stari grad u akciji ozelenjavanja (FOTO)

0
256
FOTO: Starogradski.com

Gradska opština Stari grad organizovala je novu akciju uređenja malih zelenih površina na trotoarima u okolini Vlajkovićeve ulice. Kada su predstavnici centarlne beogradske opštine prethodni put zasadili biljke i postavili ukrasne ogradice, one su postale meta vandala i ubrzo su nestale ili bile uništene.

BEDAK!!! UKRADENE TUJE KOJE SU SADILI OPŠTINARI I KOMŠIJE: Kradljivac snimljen kako čupa biljku i mirno odlazi (VIDEO)

PRE AKCIJE FOTO: Starogradski.com
PRE AKCIJE
FOTO: Starogradski.com
POSLE AKCIJE FOTO: Starogradski.com
POSLE AKCIJE
FOTO: Starogradski.com

„Mi ne odustajemo od napora da čuvamo Stari grad. Danas i sutra ćemo zajedno sa stanarima okolnih zgrada urediti i zelenilom oplemeniti desetak lokacija na uglovima Vlajkovićeve i okolnih ulica, a u narednom periodu ćemo isto to činiti i u drugim delovima Starog grada“, kaže predsednik opštine Marko Bastać i izražava nadu da će se prolaznici, kao i komšije, u dobrom duhu odnositi prema novim mini-bašticama.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać FOTO: Starogradski.com
Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać
FOTO: Starogradski.com

Vredne predstavnike opštine Stari grad pozdravljale su komšije, nudili ih kafom i vodom, iz obližnje pekare je stiglo okrepljenje u vidu kiflica, a gospođe Margareta Kozlov Popović i Jasna Drndić pohvalile su akciju.

Komšinice Margareta Kozlov Popović i Jasna Drndić FOTO: Starogradski.com
Komšinice Margareta Kozlov Popović i Jasna Drndić
FOTO: Starogradski.com

„Mnogo je lepše da se u ovim bašticama nalaze biljke, nego kao do sada opušci, otpaci i pseći izmet“, rekla je gospođa Kozlov, stanarka zgrade u Vlajkovićevoj 6, dok je njena komšinica Jasna iz zgrade u broju četiri poručila „Samo da potraje, da neko ne obesmisli trud mladih ljudi iz opštine Stari grad“.
Iz opštine Stari grad najavljuju da će u narednom periodu na ovaj način oplemeniti još 40-ak površina koje se nalaze na trotoarima Starog grada.

OSTAVI ODGOVOR