POSTAVLJENI STUBIĆI U KNEZU: Elektronski sistem do marta 2018. (FOTO)

0
146
FOTO: Starogradski.com

Na svim prilazima najpoznatijoj beogradskoj štrafti biće postavljeni zaštiti stubići, a među prvima obnovljeni su stari na kraju pešačke zone, kod Biblioteke grada Beograda. Međutim, osim fiksnih, nadležne službe iz grada, na ukupno 19 prilaza Knez Mihailovoj, postaviće i metalne stubiće na zaključavanje, betonske stubove, ali i elektronske koji će moći da prepoznaju registarske tablice.

EVO ŠTA SE SPREMA ZA KNEZ MIHAILOVU ULICU: Uskoro dodatne mere bezbednosti (FOTO)

“Metalni stubići na zaključavanje nalaziće se na uglu Gračaničke i Rajićeve, dok će za elektronske stubiće postojati posebna baza regisatrskih tablica interventnih vozila sa dozvolom Sekretarijata za saobraćaj i isključivo će njima biti dozvoljen prolaz – kaže prvi čovek Beokom servisa Drako Glavaš.

Postavljanje stubića na uglu Gračaničke i Rajićve čeka završetak popločavanja, najavljen za 31. decembar; FOTO: Starogradski.com
Postavljanje stubića na uglu Gračaničke i Rajićve čeka završetak popločavanja, najavljen za 31. decembar;
FOTO: Starogradski.com

“Instalacija takvog sistema trajaće do marta naredne godine, a u prvo vreme njihovo spuštanje biće omogućeno putem posebnih ključeva”, tvrdi Glavaš.

ISFUŠARILI NA PLATOU MILANA MLADENOVIĆA: Napukle nove ploče na prilazu Domu omladine (FOTO)

Kao još jedan vid bezbednosnih mera, na prilazima Knez Mihailovoj ulici biće postavljene i sugurnosne kamere. To će biti učinjeno najpre u Rajićevoj, a zatim i u ostalim bočnim ulicama.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR