Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać: referendum do 16. juna

0
177

Referendumski proces na opštini Stari grad počeo je danas i trajaće do 16. juna, a 56.000 građana imaće pravo da se izjasni o tome da li je za ukidanje saobraćaja oko Trga Republike, izgradnju Gondole na Kalemegdanu i da li su za uvođenje trolejbuskog saobraćaja na Gundulićev venac.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać rekao je novinarima da će anketari ići od zgrade do zgrade i omogućiti građanima da glasaju, a da će oni sa kojima se „mimoiđu” moći da glasaju svaki dan u zgradi opštine od 8.00 do 20 sati.

IMG_0055

„Sprovođenjem ovog referenduma želimo da zaštitimo sam zakon, jer sve ono što oni (vlast) rade u ovom trenutku je van svih planova, dozvola, van zdrave logike”, rekao je Bastać.

On je rekao i da će po završenom referendumu, opština poslati Skupštini grada rezultate, jer smatra da je normalno da neko koga je birao narod prihvati volju građana.

„Ukoliko ne prihvate volju građana to je jasan pokazatelj da i pored vređanja struke, oni vređaju i građane”, naglasio je Marko Bastać.

 IMG_0004

Na navode da samo grad i država imaju pravo da raspisuju referendum, dok to pravo nema i gradska opština, predsednik starogradske opštine je kazao da bi vlast, kada bi bila u pravu podnela žalbu Upravnom sudu.

„Mi imamo zakonsko pravo da raspišemo referendum i to smo uradili, a Srpska napredna stranka i gradski činovnici se plaše volje građana i zato pokušavaju da opstruišu ovaj referendum”, istakao je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

OSTAVI ODGOVOR