Prijava uličnih artista do 20. aprila

0
57
FOTO: Starogradski.com

Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima pozvao je ulične muzičare, slikare, artiste koji žele da nastupaju na javnim površinama grada Beograda da svoj zahtev pošalju komisiji najkasnije do petka, 20 aprila 2018.
Kako se navodi u saopštenju, ovakvi kulturni i artistički programi koji čine sastavni deo ponude grada Beograda mogu se izvoditi u ograničenim vremenskim intervalima, bez nadoknade i upotrebe specijalno sagrađenih objekata za te namene. Pravo izvođenja programa imaju pojedinci, grupe i ansambli.
Pre dobijanje dozvola, obaviće se ocenjivanje programa koje se obavlja jednom u toku godine, a ove godine će to biti tokom „Dana Beograda” u organizaciji Gradske uprave Grada Beograda, tako što svaki član komisije dodeljuje bodove u rasponu od nula do deset.
Za izvođenja programa u Knez Mihailovoj ulici kandidati moraju imati najmanju prosečnu ocenu8,5, u Skadarskoj ulici kandidati sa najmanjom prosečnom ocenom 8, na gradskim trgovima kandidati sa najmanjom ocenom 7, u prolazima kandidati sa najmanjom ocenom 6, u široj gradskoj zoni, u parkovima i na zelenim površinama kandidati sa najmanjom ocenom 5, na Savskom i Dunavskim keju kandidati koji imaju najmanje prosečnu ocenu 4,1.
Turistička organizacija Beograda može da utvrdi raspored gostujućih grupa kod „DNK” česme, na Trgu Nikole Pašića, ispred spomenika knezu Mihailu Obrenoviću i u muzičkim paviljonima u Zemunu i na Kalemegdanu, kao i na platou između Knez Mihailove ulice i Obilićevog venca.
Raspored izvođenja programa na lokacijama biće objavljen na zvaničnim internet-stranama Grada Beograda i Turističke organizacije Beograda.

OSTAVI ODGOVOR