PROBIJEN ROK ZA RADOVE NA PLATOU MILANA MLADENOVIĆA: Biće završeni do Beogradskog džez festivala, koji počinje 26. oktobra (FOTO)

0
110
FOTO: Starogradski.com

Radovi ispred Doma omladine, na platou Milana Mladenovića, koji su započeti početkom avgusta, trebalo bi na budu završeni do kraja oktobra. Iako je kraj radova bio predviđen za septembar, izvođači radova probili su rok zbog toplovodnih cevi koje su im zadale najviše muka.

Vršilac dužnosti direktora Doma omladine Nenad Dragović kaže da će prostor na Platou Milana Mladenovića u potpunosti biti sređen pred sam početak 33. Beogradskog džez festivala, koji se ove godine održava od 26. do 30. oktobra.

VELIKI PROJEKAT: Počela izgradnja pasarele koja će povezati Kalemegdan i oblau Save (FOTO)

“Najviše posla je bilo oko zamene toplovodne infrastrukture. To je sada završeno, a trenutno JKP “Zelenilo Beograd” radi na udubljenjima gde treba da se postave mlada stabla drveća. Popločavanje konačno dolazi na red nedelju dana pred početak ovog velikog događaja za Dom omladine” kaže Nenad Dragović.

On je napomenuo i da će konačnu reč o datumu završetka radova ipak dati rukovodstvo grada Beograda.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

“Sve ide svojim tokom, ali Grad je taj koji treba da objavi sve informacije o toku i završetku radova. Građane to interesuje, pre svega, zbog semafora u Dečanskoj koji ne radi već više od mesec i po dana, ali i zbog informacije da li će se autobusko stajalište vratiti na staro mesto” kaže Dragović.

NAJVIŠE TURISTA POSETI STARI GRAD: Smenjuju se na dnevnom nivou, noće u hostelima i privatnim apartmanima

Kako je gradski menadžer Goran Vesić ranije najavio, ovaj prostor će imati granitne kocke, biće izgrađena mala scena za koncerte na otvorenom i biće postavljen novi mobilijar.

“Dečanska će imati drvored sa dvanaest novih stabala i javnu česmu, tako da će ovaj plato konačno dobiti izgled kakav i zaslužuje. Sada se pravi jedan mali urbani džep sa zelenilom”, izjavio je Vesić pre početka radova i dodao da se na ovaj način odužuje dug prema Milanu Mladenoviću.

BRUKA JE OTKLONJENA: Uklonjen kukasti krst sa table u Jevrejskoj ulici (FOTO)

Ono što je Vesić, takođe, istakao jeste da više neće biti reklamiranja na objektu Doma omladine Beograda koji je pod zaštitom države kao objekat kulture. Prema njegovim rečima, radovi koštaju deset miliona dinara i to je samo prvi deo, s obzirom na to da će se u fazama uređivati Dečanska ulica.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR