PROBLEM SA IZMEŠTANJEM OTPADA SA DORĆOLSKE PRUGE: Rok nije ispoštovan, ali je mehanizacija na terenu (FOTO)

0
167

Stanovnici starogradskog naselja “25. maj” koji žive u delu pored pruge, već duže vreme vode bitku sa otpadom koji se tu gomila u vidu starih šina, gvožđa i ostalog otpada koji se upravo na tom mestu, odsnono na mestu gde je sama pruga, već duže vreme, aktivno, gomila.

Nadležni iz “Železnica Srbije” su obećali da će taj problem biti rešen do 30. aprila, međutim osim što to nije urađeno, problem se, još više proširio i nagomilao sve do početka samog naselja, ka Sportskom centru “Milan Gale Muškatirović”.

BEOGRAD NA SMEĆU: Na Donjem Dorćolu nastala UŽASNA I SMRDLJIVA deponija, a svi znaju ko je kriv za to! (FOTO)

Osim što je krajnje neprimereno da otpad stoji u naseljenom delu Donjeg Dorćola, usled velikih vrućina korodirane šine, stari pragovi, koloseci, kao i ostali metalni i gvožđani otpad koji se tu ostavlja, ispušta užasne mirise, pa je to ono što građanima dodatno smeta, ali ipak najgore i najopasnije od svega, jeste činjenica da predstavlja opasnost i da se pri prolasku pred njih građani vrlo lako mogu povrediti o zarđale delove koji su na sve strane.

Jedan deo otpada je smešten i pri samom delu u kojem se nalazi nekoliko manjih naseljenih kuća, te im je ovaj otpad maltene ispred praga.

BESPLATNI TABLETI ZA STAROGRADSKE TREĆAKE: I veselo i tužno u OŠ “Stari grad” (FOTO)

Naš portal je kontaktirao nadležne iz “Železnica Srbije” i kako su nam nezvanično dali informaciju, svesni veličine i “težine” problema, uveliko se radi na rešenju ovih, te očekuju da će u nekoliko narednih dana sav otpad biti pomeren i sklonjen na neko drugo, prikladno mesto za kojim su, nadležni iz ove ustanove, trenutno u potrazi.

Ipak, kako nam komšije Starograđani javljaju, od danas se na toj lokaciji nalaze i mašine koje nešto rade, pa je vrlo moguće da upravo one i imaju veze sa uklanjanjem ovog otpada.

SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE: Danijela Amidžić posadila novu tuju na mestu gde je prethodna iščupana i ukradena! (FOTO)

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Ostaje nam da sačekamo i budno pratimo da li se ovom problemu za Dorćolce zaista bliži kraj, ili nam se smeškaju novi telefonski pozivi.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR