PROPAO TENDER ZA IZVOĐENJE RADOVA NA FASADAMA: Neugledne zgrade u Brankovoj i Pop Lukinoj ipak čekaju iduću godinu (FOTO)

0
253
Stara fasada u Pop Lukinoj; FOTO: Starogradski.com

Nakon zatvorenog javnog poziva izvođačima radova za sređivanje ukupno 17 fasada na Starom gradu, Gradska uprava grada Beograda saopštila je da je tender za ovaj posao propao, zbog toga što se pozivu odazvala samo jedna firma čija je ponuda označena kao neprihvatljiva.

NASTAVLJA SE REVITALIZACIJA FASADA NA STAROM GRADU: Centralna gradska zona sa još 17 presvučenih zdanja (FOTO)

Prema planu grada za sređivanje strogog centra Beograda, radovi iz Karađorđeve i Kosančićevog venca trebalo je da se presele u Brankovu ulicu. U planu je bila obnova 11 fasada na parnoj strani ulice koja pripada opštini Stari grad.

OVO ZANIMA SVE STAROGRAĐANE: Od birokratije do sudbonosnog “DA!” (FOTO)

Tender je obuhvatao i radove u Pop Lukinoj 1b i 3-5, dve zgrade na uglu Bulevara despota Stefana 10 i Braće Jugovića 21 (zgrade dijagonalno od Doma Vojske), kao i revitalizaciju fasade na zaštićenoj zgradi Džokej kuba u Gračaničkoj 18.

SENIOR KARTICA ZA BEOGRADSKE PENZIONERE: Starograđanima otežan put do nje (FOTO, VIDEO)

Inače, ovaj posao bio je vredan više od milion evra, odnosno 130 miliona dinara, pa je iznenađujuće što nije bilo više zainteresovanih preduzeća. Grad je saopštio da tenderski postupak neće biti ponovo sproveden u 2017. godini.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR