PUKLA CEV I NAPRAVILA POPLAVU U SREMSKOJ: Radovi na obnovi prometne ulice nisu završeni u roku (FOTO)

0
102
FOTO: Starogradski.com

U jeku velikih radova u užem gradskom jezgru čiji su pojedini delovi raskopani, u poslednje vreme izvođačima ovih poslova velike probleme zadaju pucanja vodovodnih i kanalizacionih cevi.

IZBEGNUTA TRAGEDIJA ISPRED DOMA OMLADINE: Autobus povredio dve žene

Posle nedavne poplave na Slaviji, u ponedeljak 16. oktobra se nešto slično desilo i u Sremskoj ulici. Havariju je izazvalo pucanje cevi, pa se pojavio pravi potok vode koji je narastao do skoro metra visine, ali se ubrzo, prema rečima očevidaca situacija normalizivala.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Međutim, danas smo se na licu mesta uverili da vode i dalje ima u kanalu oko cevi. Ostao je potočić dubine nekoliko desetina centimetara i dužine od oko dva-tri metra, a radnici su nam objasnili da više nema opasnosti od poplave.

JOŠ JEDAN PROBIJEN ROK: Radovi na popločavanju Zetske ulice ipak do 31. oktobra (FOTO)

Podsećamo da su gradska preduzeća još 6. septembra počela sa radovima u Sremskoj ulici, a najavljeni rok za završetak radova i ponovno otvaranje ove promtne ulice je bio 10. oktobar. Radovi na toplovodnoj mreži, pak, koje izvodi JKP “Beogradske elektrane” trebalo je da traju pet dana duže i budu završeni do početka grejne sezone 15. oktobra.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Ipak, na osnovu opšteg izgleda ulice koja i dalje izgleda razrušeno, jasno je da su svi radovi u punom jeku i da je rok završetka probijen jer ništa ne obećava da će se ulica u skorije vreme vratiti u prvobitno stanje.

I DALJE GRADILIŠTE NA KALEMEGDANU: Turbe završeno, radovi na česmi u punom jeku, a obnova stepeništa još čeka… (FOTO)

Kako nam je rečeno, ovi radovi, između ostalog, obuhvataju izmeštanje podzemnih kontejnera, zamenu instalacija kanalizacione i toplovodne mreže, itd.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR