Indija u Beogradu

0
1114

Na platou Trga Nikole Pašića, od 30. maja do 16. juna, traje Festival indijske kulture, svojevrsni sajam prodaje i izložbe indijskih proizvoda na kome se mogu po pristupačnim cenama kupiti, razgledati ili probati razne sitnice iz ove azijske države: od bižuterije do odeće i obuće, dok možda i najveću pažnju posetilaca privlači atraktivna Indijka u tradicionalnoj nošnji koja povremeno i pleše, dok nekoliko prodavca nosi prepoznatljive turbane.

Ovi neobični prodavci se po prvi put nalaze u Beogradu, a došli su iz Delhijja, između ostalih i  iz firme “Ardes Jevels International”, sa krajnjim ciljem da otvore radnju u Beogradu._I0A9606

Kako su nam ljubazno ispričali, na 12 štandova u ponudi su: razni indijski proizvodi: čajevi, kana, karakteristični indijski ukrasi za čelo, odeća i obuća, razne vrste ogrlica i narukvica, hrana, mirisi, tekstil, kožni proizvodi, različite vrste marama… Duh Indije i kultura ove egzotične zemlje.

_I0A9615

I pored velike vrućine ovih dana, Beograđani su pokazali veliko interesovanje za ovu vrstu robe kao i svoje simpatije za Indiju.

Kako nam je rekao jedan od prodavaca nakita, reč je o ručno pravljenim artiklima. A tu je i kana, potpuno prirodna supstanca za crtanje po ljudskoj koži, bez hemijskih dodataka, koja daje prirodni sjaj.

_I0A9634

-Ljudi u Beogradu i Srbiji su veoma prijatni i mi smo oduševljeni njihovim gostoprimstvom. Kulture Indije i Srbije su veoma različite i nadamo se obogaćivanju naših odnosa sa Srbijom. Bilo bi nam drago da se dogodi i uzvratna poseta iz Srbije – rekao nam je  ljubazni šef štanda “Jewels of India”

_I0A9601

Prema njegovim rečima, Ardes Jevels International registrovan je 2014. i od tada je već izgradio ime i spada u listu najboljih dobavljača kostima i modnog nakita u Indiji. Kompanija je jedna od vodećih prodavaca navedenih proizvoda. “Ardes Jevels International” je uvršten u spisak verifikovanih verifikovanih prodavaca koji nude kvalitetno dizajnirane prstenove za dame, ali i tradicionalno žensko prstenje, kao i ono sa trend-dizajnom.

_I0A9637

-Naša firma je veoma istaknuto ime na indijskom tržištu za isporuku širokog spektra prstenja za mlađi deo ženske populacije, vrhuskog kvaliteta, prepoznatljivih boja i dizajna. Proizvodi su izrađeni korišćenjem materijala najvišeg kvaliteta i napredne tehnologije – dodaje naš sagovornik

Kako saznajemo, ovi simpatični gosti Beograda planiraju da obiđu još neke gradove u regionu, ali najpre će se još malo zadržati u Srbiji, u Novom Sadu, a ovo je prilika za sve Beograđane koji se još nisu upoznali sa kulturom Indije, da dođu pogledaju i isprobaju ove egzotične proizvode. Gotovo je izvesno da se može naći za svakog po nešto, a ko voli unikatne stvari, može da obraduje sebe ili svoje najdraže originalnim ručnim radovima. Upoznajte svojim očima Indiju kakvu možda gledate u televizijskim serijama.

OSTAVI ODGOVOR