REKONSTRUKCIJA BALKANSKE U PUNOM JEKU: Deo ulice koji pripada Starom gradu se neće raditi?!? (FOTO)

0
325
FOTO: Starogradski.com

Jedan od najinteresantnijih delova centra našeg grada, koji podjednako zahvata Stari grad i Savski  venac – Balkanska ulica, ovog leta se rekonstruiše. Radovi, u ovoj “ulici starih zanata”, su zvanično počeli 10. jula i trenutno su u punom jeku. Međutim dok se prvi deo posla – potez od Sarajevske do Ulice kraljice Natalije, privodi kraju, “starogradski deo” od Kraljice Natalije do Terazija se ne radi?! Ostaje nejasno da li će ovaj deo biti naknadno renoviran…

KAJAKAŠI SA DORĆOLA TREĆI NA DRINSKOM SPUSTU

Dakle, “komšijski deo” na Savskom vencu, kako uveravaju radnici na terenu, ovih dana biće priveden kraju i tu je, kako kažu, već oko 80 odsto radova završeno. Privodi se kraju rekonstrukcija i zamena vodovodne i toplovodne mreže, kao i nova kišna kanalizacija. Osim toga, radovima su obuvaćene Ulica Gavrila Principa i Lomina.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Trenutno je samo vrh ulice raskopan dok je ostatak prekriven peskom. Napravljen je prolaz za pešake dako da oni nesmetano prolaze sa obe strane ulice. U donjem “peščanom delu ” je već dozvoljeno parkiranje automobila.

I pored gradilišta, većina mnogobrojnih lokala je otvorena, a zaposleni različito reaguju na ovu rekonstrukciju.

– Imamo manje mušterija, ali nismo sigurni da li to zbog letnje pauze i zato što škola još nije počela ili su ipak ovi radovi povezani sa tim – rekla nam je mlada prodavačica u butiku ženskih haljina.

PORODIČNI VIKEND U KOMBANK DVORANI 1. i 2. SEPTEMBRA: Filmska zabava i besplatne radionice za roditelje i decu

U poslastičarnici sa druge strane ulice, stotinak metara niže, radnici su se tek vratili sa odmora i još nemaju jasnu sliku o trenutnoj situaciji. Kažu izdržaće ali se nadaju da će rekonstruisana ulica biti mnogo lepša.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Na istoj strani 50-tak metara nagore, u lokalu u kom se prodaje giros, su nam priznali im je u novonastaloj situraciji jako teško i da imaju manje muštrerija jer, kako kažu, ljudi generalno izbegavaju gradilišta. Takođe, oni muče muku i sa prašinom koju uzrokuju radovi.

OPŠTINA POKLANJA VAUČERE ZA “BRZO ČITANJE I SUPER PAMĆENJE”

Podsetimo, rekonstrukcija donjeg dela Balkanske ulice, planirana je da traje do 15. oktobra i njen novi izgled obeležiće i trotoari popločani granitnim pločama, a kocka će biti zamenjena i to na isti način kao što je već je urađeno u nekoliko rekonstrukcija ulica koje su popločane kamenom kockom. Planirano je da Balkanska, posle rekonstrukcije, dobije i drvored.

OSTAVI ODGOVOR