STAROGRADSKA PATROLA: Obišli smo javne toalete i – iznenadili se! (FOTO)

0
386
FOTO: Starogradski.com

Beograd ima više od 20 javnih toaleta koji su uglavnom raspoređeni u centru grada za čije održavanje je zaduženo JKP “Zelenilo Beograd”.

Obišli smo toalete u samom centru grada i uverili smo se da se nalaze u čistom i sasvim pristojnom stanju, i ono što je najvažnije održavaju se redovno.

MATURANTSKA FEŠTA UZ DJ-A I TRUBAČE: Učenici Trgovačke škole proslavljaju kraj srednjoškolskih dana (FOTO, VIDEO)

Radnica u toaletu ispod Nušićevog prolaza kaže da je zadovoljna ponašanjem korisnika. Radi već trinaest godina i nije imala nikakvih problema. Prodavačica iz sportske radnje u blizini, kaže da je stanje u javnim toaletima iznad očekivanog.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

“Čisto je, uvek ima sapuna i toalet papira”, kaže ona.

Radno vreme javnih toaleta je do ponoći, a tokom zime, oni rade sat vremena kraće.

Među renovirane toalete na Starom gradu spadaju dva na Kalemegdanu, onaj pored Narodnog pozorišta i jedan toalet na Zelenom vencu.

KADA VREME STANE: Javni satovi – od mesta susreta, do prašnjavog zaborava

Upotreba svih javnih toaleta je besplatna, a jedino toalet u parku Manjež ima pristupnu rampu za osobe u kolicima. U poslednjih deset godina 14 javnih sanitarnih objekata u Beogradu je rekonsruisano, a izgrađen je i otvoren jedan novi i to na Vračaru u blizini Hrama Svetog Save 2006. godine.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

NEKADAŠNJE MESTO OKUPLJANJA BEOGRADSKE ELITE: Svaka cigla ovog zdanja je potpisana imenom nekog od pilota

Od preostalih sedam javnih sanitarnih objekata, pet je rekonsruisano 1992. godine, a dva objekta su rekonstruisana deset godina kasnije.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR