STRANCI U BEOGRADU: Noćna tura po dorćolskim kafićima!

0
434

Poznato je da su Beograđani puni energije za noćni život, a ulice u centru grada posebno živo izgledaju početkom lepog i toplog vremena kada i veliki broj turista počinje da dolazi u Beograd.
Šetajući dorćolskim ulicama punim različitih lica, priča i energija očigledno je prisustvo mladih turista. Proveli smo veče sa nekima od stranih posetilaca našeg grada, koji su imali organizovano vodiča kroz svet barova, klubova i svih ostalih aktuelnih mesta za izlazak i provod. Ovaj organizovani vid noćne “šetnje” još nije u velikoj meri poznat Beograđanima, a namenjen je turistima koji ne žele ništa da prepuste slučaju.
“Pab krol” predstavlja organizovan obilazak turista po barovima i klubovima, koje lokalni vodiči vode na mesta na kojima je provod zagarantovan.

Tijana i Nemci

Vodiči znaju u kojim lokalima se dobija piće dobrodošlice; često tradicionalna rakija, a njihov cilj je da učine inostranim posetiocima upoznavanje noćnog života na najbolji mogući način. Organizovane noćne ture barova su veoma popularne i to je u stranim turističkim centrima već poznata praksa.
Tijana Škodrić je vodič “pab krola” već više od godinu dana, a prošlog petka uveče vodila je grupu Nemaca i dva momka iz Švajcarske, od kojih je jedan sa naših područja.
Najbolji barovi su stacionirani na Dorćolu, a klubovi na rekama. Lično više volim izlaske po dorćolskim barovima koje i sama posećujem van radnog vremena – komentarisala je Tijana dok su je turisti pomno slušali.
Turu su počeli u bašti u Dobračinoj, u kojoj se prvi krug obavezno služi rakija medovača, a posetioci su ovoga puta produžili sa još jednom.
Posle upoznavanja spustili smo se u Knjeginje Ljubice i na putu do koktel bara popričali sa Stefanom iz Švajcarske, koji je u Beograd došao sa drugom Dionisom, koji je treći put u Beogradu.

Rakia grupno

– Sviđa mi se Beograd. Mladalački duh koji vlada, svi su nekako opušteni… Rakiju volim više od piva iako ne pijem često, i za ova tri puta što sam bio u Beogradu, doveo sam nekoliko prijatelja iz Švajcarske – nasmejano je govorio Stefan, čiji su roditelji poreklom iz Srbije, iščekujući sledeći lokal.
Grupa Nemaca je uživala u svakom momentu opuštenog noćnog života Beograda, oduševljeni lokalima Dorćola.

OSTAVI ODGOVOR