Šesta “Dorćolijada” u subotu!

0
114

Tradicionalno sportsko-rekreativno takmičenje “Dorćolijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba” održaće se u subotu 9. juna, od 10 do 15 časova na otvorenim terenima Fudbalskog kluba „Dorćol”.

Manifestacija će okupiti oko 200 učesnika, a u okviru međugeneracijske saradnje veteranima će se priključiti i preko 50 učenika i studenata volontera, kao i brojni gosti i posetioci.

U okviru sportsko-rekreativnog takmičenja pod motom „U zdravom telu – zdrav duh” učestvuju tročlane ekipe u disciplinama koje su prilagođene trećem dobu: pikado, fudbal – penali na male golove bez golmana, košarka – slobodno bacanje lopte u koš, boćanje i šah.

003

Generalni sponzor manifestacije je Ambasada Australije, koja je prepoznala vrednost ovog projekta. Manifestacija je u funkciji pripreme za Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba koja će se održati na jesen u Vrnjačkoj Banji pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i omladine.

Na manifestaciji trećeg doba učestvuju prijavljene takmičarske ekipe iz opštinskih i granskih udruženja penzionera, domova i klubova penzionera i starih lica, udruženja i organizacija invalida, organizacija crvenog krsta, gerontoloških centara i drugih društava i organizacija koje brinu o trećem dobu iz Beograda i Srbije, kao i predstavnici Republike Srpske.

Više informacija o šestoj “Dorćolijadi” možete dobiti od Organizacionog odbora na telefone 063/8012554 i 064/1399030, kao i na www.dorcolijada.com.

OSTAVI ODGOVOR