Šesta Šeširijada u Skadarliji (FOTO)

0
175
FOTO: Starogradski.com

Šesta skadarlijska šeširijada u organizaciji Društva „Skadarlija”, Muzičkog studija Kolarac i Turističke organizacija Beograda, održana je u subotu 18. avgusta u čuvenoj boemskoj četvrti, pred velikim brojem Beograđana.

Program ove tradicionalne manifestacije je bio obeležen nastupima muzičkih, glumačkih i umetničkih grupa na bini ispred Kuće Đure Jakšića.

IMG_0040

Posetioci su učestvovali u izboru za najlepši dečiji šešir, damski šešir, najlepši par šešira i etno-šešir, dok je drugi deo programa bio posvećen poeziji i muzičkim performansima. Tako su kaldrmom prošetali ne samo verni poklonici šešira, nego i turisti koji su prvi put posetili Skadarliju.

IMG_0022

Jedna od nezaobilaznih lica Skadarlije, glumica Ljiljana Jakšić, plenila je u raskošnom kostimu srdačno je pozdravljavljajući prisutne. Bila je tu i redovna učesnica takmičarskog dela programa, Vera Robović, Beograđanka koja je veliki ljubitelj šešira, u svom raskošnom kostimu. Voditeljka programa, mlada glumica Nevena Šarčević, oduševila je prisutne toaletom modernog rokoko baroknog stila.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Dočasovna ceremonija započela je pozdravom organizatora ispred Kuće Đure Jakšića, a zatim je usledio defile uz pratnju tamburaškog orkestra.

OSTAVI ODGOVOR