Skadarlija: Rukometni dan za proslavu školskog rođendana

0
168

Nema lepšeg poklona za jednu školu nego da je dvorište puno dece, da se čuje glasno navijanje i vide dečiji osmesi. Na ovakav način beogradska OŠ “Skadarlija” obeležila je svoj 59. rođendan i u saradnji sa RK “Dorćol“ svojim đacima organizovala jedan prelep rukometni dan.

Priliku da odmere snage i provere naučeno u MINI rukometu imali su svi đaci koji idu u besplatnu Školicu rukometa od prvog do četvrtog razreda ove škole. Preko pedesetoro dece je uživalo u čarima ove igre, gde je pre svega bio akcenat na lepom druženju i fer pleju. Atmosfera u školskom dvorištu je na momente podsećala na pravu superligašku, sa sudijama i bodrenjem sa tribina.

Dorcol_Skadarlija_05_18_2

“Besplatna škola rukometa je počela sa radom početkom ove godine i za sada smo zadovoljni rezultatima. Trenutno držimo sekcije u tri osnovne škole na teritoriji Starog grada, u OŠ “Skadarlija”, OŠ “Kralj Petar Prvi” i OŠ “Mihailo Petrović Alas” i brojimo oko stotinjak dece. Za narednu školsku godinu, projekat proširujemo i u preostale tri škole: OŠ “Braća Baruh”, OŠ “Vuk Karadžić” i OŠ “Drinka Pavlović”, tako da će uskoro i ti đaci imati priliku da se druže sa nama.” kaže Darko Grbić trener Rukometnog kluba Dorćol.

Dorcol_Skadarlija_05_18_9

U znak zahvalnosti za razvoj i popularizaciju MINI rukometa u Srbiji, naš bivši reprezentativac i član srebrne generacije iz Beograda 2012. godine, Nikola Manojlović uručio je zahvalnicu direktorki škole gđi Mirjani Slobodi. Od RK “Dorćol” slično priznanje dobila je nastavnica i koordinator za mlađe razrede, Aleksandra Jakovljević.

Rukometni savez Srbije izražava veliku zahvalnost svim učesnicima i organizatorima ove manifestacije koja na najbolji mogući način promoviše naš sport među mališanima.

Dorcol_Skadarlija_05_18_10

OSTAVI ODGOVOR