STANARI CETINJSKE NEĆE ZA STO SA UGOSTITELJIMA: Vlasnici lokala znaju šta treba da rade i bez sastanka

0
86
FOTO: Starogradski.com

Prema pisanju dnevnog lista “Politika” hladnoratovska atmosfera u Cetinjskoj ulici i dalje traje, a izmirenje zavađenih strana sve je manje verovatno. Stanari u ovom delu grada, koji se već mesecima žale da ne mogu da spavaju zbog noćne buke, još jednom su odbili da se sastanu sa ugostiteljima. Terorisanje preglasnom muzikom i nepoštovanje radnog vremena, kažu, ne može biti predmet nikakvih pregovora, dogovora, niti razgovora.

Dosledni u nepristajanju na dijalog, žitelji ove ulice odbili su četvrti put medijaciju Marka Bastaća, predsednika opštine Stari grad, u rešavanju sukoba sa ugostiteljima.

– Bili smo na razgovoru sa Bastaćem pre desetak dana i zatražili da pozove na sastanak stanare okolnih zgrada. Želeli smo da koliko god je to u našoj moći izađemo u susret tim ljudima i bili spremni da se dogovorimo, kako bismo na nekom normalnom nivou rešili probleme – kažu u “Udruženju ugostitelja iz Cetinjske 15”.

Da su vlasnici lokala zatražili razgovor sa komšijama potvrdio je i prvi čovek opštine. Kao i svi prethodni, prošao je bezuspešno, zbog toga što, Bastać kaže, građani smatraju da ne treba da razgovaraju sa onima zbog kojih trpe torturu.

Ne možemo da uđemo u zgradu, da parkiramo kola! Građani poludeli zbog neozbiljnih radova, pisana i peticija

– Većina stanara bila je protiv sastanaka uz obrazloženje da ugostitelji nisu ludi, da i bez stanara znaju šta treba da rade, da smanje muziku, skinu sporne zvučnike. Najveći broj žitelja Cetinjske ne vidi svrhu sastanka sa njima, nego će tražiti novi sastanak sa gradskim vlastima zajedno sa građanima ostalih delova Beograda koji nam se obraćaju za pomoć. Oni koji su bili za sastanak dobili su broj telefona Bastaća, koji je i preneo njihov zahtev, tako da ko želi, možda će i otići na sastanak sa njima – poručuju iz Udruženja “Sačuvajmo Cetinjsku i Zetsku ulicu”.

(Politika/starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR