STARI GRAD I POLJSKI LUBLIN ULEĆU U SARADNJU: Lakši pristup evropskim fondovima i međunarodnim projektima (FOTO)

0
64
FOTO: Starogradski.com

Prilikom zvanične posete Lublinu predstavnici beogradske opštine Stari grad su zajedno sa domaćinima razmatrali oblasti u kojima je moguće jačati bilateralne veze i partnerstvo dve opštine, koje bi doprinele razvoju međusobnog razumevanja, tolerancije i saradnje.

UKIDA SE OSNOVNA ŠKOLA “STARI GRAD”? Gradska skupština odlučuje o gašenju škole, najavljeni protesti (FOTO)

U želji da se proširi i ojača prijateljstvo između dve lokalne zajednice, koje se razvija još od 2013. godine gradonačelnik Lublina Krištof Žuk i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać potpisali su u Lublinu Sporazum o saradnji koji uređuje dalje odnose ove dve opštine.

PUTARI ZAVRŠILI POSAO, ALI “ČISTOĆA” JOŠ NIJE: I dalje nered u Makedonskoj ulici (FOTO)

–   Zbog nezavidne finansijske situacije i istorijski minimalnog budžeta opštine Stari grad, ulažemo velike napore da uspostavimo i razvijemo saradnju sa evropskim gradovima i opštinama, jer oni imaju neposredan pristup međunarodnim fondovima koji finansiraju različite projekte – rekao je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać u Lublinu i najavio realizaciju prvih partnerskih projekata.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Razmenom eksperata, znanja, ideja i iskustava dve strane će pokretati zajedničke inicijative i projekte u oblastima zapošljavanja, preduzetništva, učešća građana u donošenju odluka, zdravstvu, zaštite životne sredine, ravnopravnosti polova, kulture, sporta i informacionih tehnologija.

SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE: Danijela Amidžić posadila novu tuju na mestu gde je prethodna iščupana i ukradena! (FOTO)

Rezultate podnošenja zajedničkih predloga projekata međunarodnim fondovima i organizacijama, Lublin i Stari grad očekuju već tokom naredne godine, a kako je rok trajanja Sporazuma o saradnji deset godina, to će biti samo početak jedne plodonosne saradnje, navodi se u saopštenju opštine Stari grad.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR