Starogradsko Udruženje „Mimoza plus”: TRIBINA „SVE O DOMOVIMA ZA STARE”

0
354
FOTO: Starogradski.com

Starogradsko Udruženje građana „Mimoza Plus” organizuje u četvrtak, 24. januara, tribinu „Sve o domovima za stare”, od 18 časova, u Cetinjskoj 32.

Ova zanimljiva tema, namenjena Strograđanima i svim zainteresovanim sugrađanima u trećem životnom dobu, realizuje se u saradnji sa Gerontoloskim centrom Beograd, u okviru redovne programske aktivnosti udruženja „Informisi se, pomozi sebi”.

KANTE ZA ODLAGANJE PLASTIČNIH KESA U OPŠTINI STARI GRAD

„Predstojeća tribina obradiće sva pitanja i nepoznanice koje zanimaju stariju populaciju – od vrste i cene smeštaja u domovima, prava na subvenciju države, smeštaj u privatnim i državnim domovima, usluge i način života u domu, društveni život, kada treba razmisljati o odlasku u dom, može li nas neko poslati u dom bez naše saglasnosti, koja nam je dokumentacija potrebna, koliko se čeka na smeštaj, šta ako nam je penzija nedovoljna, ko ne može biti stanovnik doma staraca…Sa ovim pitanjima upoznaće nas socijalni radnik i stručni saradnik Gerontoloskog centra Radmila Obradović”, kaže za Starogradski.com Smiljana Stanković, predsednica jednog od najmlađih starogradskih udruženja.

Untitled_Panorama1

Udruženje građana „Mimoza Plus”, neobičnog imena, osnovano je pre četiri godine. Nastalo je spontano iz zajedničkog druženja na izletima koje za naše starije sugrađane i penzionere već godinama organizuje opština.

Izletnička poznanstva prerasla su u udruženje čiji je osnovni cilj aktivniji i kvalitetniji život starijih sugrađana, a krasi ga međugeneracijska solidarnost, humanost, pomoć, edukacija i radost druženja.

Udruženje mnoge „tranzicione nepoznanice” rešava zahvaljujući programu „Informiši se i pomozi sebi”, koji članove upoznaje sa brojnim zakonskim promenama, važnim zdravstvenim temama i pravima na socijanu zaštitu.

„Kako su se mnogi zakoni promenili u svim oblastima važno je da to znamo. Sa uslugama domova za stare upoznaćemo se ove nedelje, a organizaciju izleta, još jedne redovne aktivnosti udruženja, nastavićemo na proleće”, kaže za naš portal Smiljana Stanković.

REKONSTRUKCIJA SKADARLIJE: Radovi “usred zime, kad im vreme nije” – PROBIJENI ROKOVI!

Starogradske „Mimoze Plus” se redovno sastaju četvrtkom, od 18 do 21 čas, u Cetinjskoj  32, u prostorijama koje im je obezbedila opština Stari grad.

Starograđani zainteresovani za aktivnosti ovog udruženja više informacija mogu dobiti na telefonske brojeve: 060/4622247 i 063/8047766 ili putem fejs buk stanice www.facebook.com/mimoza.plus

(Starogradski.com)

 

 

OSTAVI ODGOVOR