STAROM GRADU NAJMANJI BUDŽET: Bastać kaže da je na delu politički kriminal (FOTO)

0
201
FOTO: Starogradski.com

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać sa svojim saradnicima organizovao je performans ispred Skupštine grada Beograda povodom usvajanja budžeta za 2019. godinu po kome Starom gradu sleduje ubedljivo najmanje novca od svih 17 beogradskih opština.

Predstavnici centralne beogradske opštine ostavili su ispred gradske skupštine polomljene betonske stubiće koje, kako kažu, gradske službe već godinama ne sklanjaju sa starogradskih trotoara, iako ih na to upozoravaju i mole građani.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Bastać je okupljenim novinarima kazao da gradska skupština, donošenjem Odluke o budžetu kažnjava građane Starog grada jer nisu glasali za Srpsku naprednu stranku i ocenio je da je u Beogradu na delu politički kriminal i politička korupcija.

“Ovo je najskandalozniji budžet grada do sada. Način na koji je budžet određen ove godine je najskandalozniji ikada, a gradonačelnik ne zna ko mu sastavlja budžet, pa će dobiti nadimak ‘fikus 2.0’, jer se ni njegov prethodnik nije bavio svojim poslom”, rekao je Bastać, navodeći da je opštini Grocka budžet za 2019. godinu budžet uvećan za 400 miliona dinara, a Starom gradu za samo četiri miliona.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Predsednik opštine Stari grad performans je okončao ulaskom u salu Skupštine grada u koju je uneo maketu zgrade opštine, sa ispisom “Čuvamo Stari grad” i ostavio je u sali, kao poklon gradonačelniku, da skrene pažnju gradskih čelnika na postojanje opštine koju uporno ignorišu, uz poruku da je “nikada neće osvojiti”.

 

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR