TAKOVSKA ZBOG RADOVA KAO “BOJNO POLJE”

0
158
FOTO: Starogradski.com

Radovi na  rekonstrukciji Takovske ulice, jedne od glavnih saobraćajnih “žila-kucavica” prestonice, su u punom jeku a izvode ih preduzeća „Beograd-put”, „Putevi Beograda”, kao i „Beogradski vodovod i kanalizacija”.
Na prostoru od Džordža Vašingtona do Jaše Prodanovića, ulica je već raskopana skoro metar dubine, na mnogim mestima već posut šljunak, a uz više desetina prisutnih radnika, tu je i nekoliko vozila “teške mehanizacije”, kao i kamiona i kombija.

Malobrojni prolaznici se otežano probijaju ulicom, naročito oni sa malom decom ili bebama u kolicima. Istovremeno, zaposleni u lokalima uglavnom stoje napolju i posmatraju ovu “gužvu” jer većina njih ne živi u ovom kraju, a vrata radnji drže zatvorena zbog prašine i buke.

Kako saopštavaju nadležni, radovi u ovoj ulici počeli su 1. avgusta zbog ranijeg završetka rekonstrukcije Svetogorske ulice, umesto planiranog 10. avgusta. Koristi se vreme kada je grad manje opterećen i mnogi sugrađani odsutni, jer je ovako nešto praktično nemoguće izvesti van sezone godišnjih odmora. Saznajemo da je, prema prvobitnim planovima trebalo da se radi rekonstrukcija samo na potezu do Jaše Prodanovića, ali je ona, na zahtev građana i uz saglasnost JP „Putevi Beograda” „produžena” do Cvijićeve ulice.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Zbog ovog velikog posla, u periodu od 01. do 31. avgusta, režim rada linija gradskog prevoza promenjen je tako da sad autobusi sa linije 23 u oba smera saobraćaju Bulevarom despota Stefana pa maršutom: Braće Jugović – Dečanska – Trg Nikole Pašića – Bulevar kralja Aleksandra – Kneza Miloša i dalje redovnom trasom. Takođe, ukinute su trolejbuske linije 28 i 40, a umesto njih radi autobuska linija 28A na relaciji Studentski trg – Zvezdara, a značajno je da je trolejbuska linija 41 pojačana.

– Radimo kompletnu rekonstrukciju ovog dela Takovske, od zamene asfaltne podloge, do zamene vodovodnih i kanalizacionih instalacija i sve teče po planu bez zastoja – rekao nam je nadležni šef reona gradilišta iz “Vodovoda i kanalizacije”.

Vrednost ovih radova je 60 miliona dinara i oni treba da budu završeni do 3. septembra. Planirano je da se do kraja godine završi rekonstrukcija čitavog donjeg dela Takovske, dok će gornji deo biti rađen 2019.

OSTAVI ODGOVOR