Tender za rekonstrukciju Karađorđeve

0
122

Starogradski.com vas je jula prošle godine izvestio da su gradske vlasti najavile rekonstrukciju Karađorđeve ulice. Ova saobraćajnica treba da bude „kruna preuređenja Kosančićevog venca i Savskog pristaništa”, izjavio je tom prilikom gradski urbanista Milutin Folić.

Da će rekonstrukcije biti i da njena najava nije samo još jedno prazno predizborno obećanje, poput metroa, juče je potvrdio na konferenciji za medije gradski menadžer Goran Vesić. On je obavestio javnost da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda „objavila tender za rekonstrukciju Karađorđeve i Savskog keja, na delu od Brankovog mosta do Pariske ulice”.

Procenjena vrednost radova je milijardu dinara, a građevinske firme mogu da dostave svoje ponude do 7. juna, objavio je Beoinfo.

U Karađorđevoj ulici projektom je predviđena izgradnja nove tramvajske konstrukcije do okretnice kod Kalemegdana, rekonstrukcija saobraćajnice, izgradnja pešačkih i biciklističkih staza, a uređenje Savskog keja na površini od preko jednog hektara obuhvatiće izgradnju dečjeg igrališta, popločavanje, ozelenjavanje, javno osvetljenje i nov mobilijar.

Tramvajske šine, posle Brankovog mosta, biće pomerene ka Savi, čime će se dobiti više prostora za pešački saobraćaj uz postojeće objekte, a vozila će koristiti po jednu saobraćajnu traku sa obe strane tramvajske baštice kao i do sada, rekao je gradski menadžer i dodao da je u zoni „Kapetanije”, uz samu saobraćajnicu predviđena  niša za putničke autobuse kojima će se prevoziti putnici sa turističkih brodova od pristaništa ka centru grada,

Planom je predviđeno da rekonstrukcija Savskog keja, od Brankovog mosta do kraja Beton hale, obuhvati uređenje zelenih parkovskih površina, pešačkih staza, izgradnju dečjeg igrališta i biciklističke staze. Na keju, na više od deset ari biće formiran travnjak, posađeno oko 40 novih stabala i nekoliko stotina sadnica ukrasnog žbunja i bilja, a zapotrebe navodnjavanja i odvođenja otpadnih voda postaviće se više od dve hiljade metara infrastrukturnih vodova.

Da li će se prema projektu, koji je urađen prema idejama bečkog arhitekte Borisa Podreke, angažovanog i na proširenju pešačkih zona u centru, ureditii plato ispred velikog stepeništa kako je ranije najavljeno, ostaje da se vidi. Pri najavi uređenja platoa ovo rešenje je ponuđeno kao funkcionalnija veza Kosančićevog venca i reke, dok je susret grada sa Savom u zoni Karađorđeve ulice planiran na još dva mesta – kod malih stepenica i u podnožju Brankovog mosta.

OSTAVI ODGOVOR