U opštini Stari grad se održava edukacija u cilju unapređenja protivpožarne zaštite

0
49
FOTO: Starogradski.com

U cilju unapređenja protivpožarne zaštite u starogradskim stambenim zajednicama, Gradska opština Stari grad tokom naredne nedelje, od 3. do 7. jula. organizuje seriju predavanja i obuku predsednika skupština/saveta zgrada i upravnika stambenih zajednica.

Edukacija će se održati u velikoj sali GO Stari grad, u prizemlju opštinske zgrade, Makedonska 42, svakog radnog dana od 19 sati, osim u petak (7. jula) kada će početi u terminu od 17.30 sati.

Kako je glavni cilj Gradske opštine Stari grad uspešna saradnja i neposredna komunikacija sa sugrađanima, edukaciji će prisustvovati predsednik opštine Marko Bastać, koji je i predsednik opštinskog Štaba za vanredne situacije, zamenik predsednice Skupštine opštine i član štaba zadužen za vanredne situacije Avram Izrael, kao i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Stari grad”.

Edukacija obuhvata predavanje iz važnih tema iz oblasti preventivne zaštite od požara – od izrade plana evakuacije, pravila zaštite od požara u stambenim zgradama, nabavke aparata za gašenje i obuke stanara. Obuka se odnosi na mere operativnog delovanja nadležnih lica, kao i na konkretne postupke pri evakuaciji stanara u slučaju izbijanja požara ili drugih elementarnih nepogoda.

Za sve predstavnike starogradskih stambenih zajednica obezbeđeni su i informativni plakati sa upustvima o protivpožarnoj zaštiti, koji treba da budu okačeni na vidnom mestu u ulazima starogradskih stambenih zgrada.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR