U parku na 25. maju postavljene ljuljaške za decu sa invaliditetom

0
121

IMG_0004U okviru humanitarne akcije u parku na 25. maju, odmah pored ulaza na bazen Milan Gale Muškatirović, postavljena je prva ljuljaška namenjena deci s invaliditetom. Ljuljaška je posbena po tome što je dizajnirana tako da je deca mogu samostalno i lako koristiti, bez pomoći roditelja.

Ljuljašku Đepeto proizvela je domaća firma Kreativni gradski centar iz Beograda. Izrađena je od čelične noseće konstrukcije u kombinaciji sa vodootpornom šperpločom i lameliranom nosećom gredom. Ova lepa i humanitarna akcija inicirana je i realizovana zahvaljujući firmi Catena media i agenciji MPG iz Beograda, uz saradnju opštine Stari Grad čiji su predstavnici udruženja invalida prisustvovali otvaranju i prezentovanju.

Ova ideja fokusirana je i na inkluziju dece, jer ih ohrabruje i nudi im mogućnost da u potpunosti i samostalno učestvuju u igri sa svojim vršnjacima i vršnjakinjama. Kako je osobama s invaliditetom u nedostatku adekvatne gradske infrastrukture umnogome otežano kretanje, ova inicijativa, poslužiće kao jedan korak ka promeni te situacije i inspirisati slične akcije na nivou celog grada, a nadamo se i čitave zemlje.

OSTAVI ODGOVOR