Ulepšavanje na šest lokacija, Grad izostavio fasade u Brankovoj!

0
256

Postupak revitalizacije šest fasada na teritoriji Starog grada počeo je ove nedelje postavljanjem skela na zgradama u Bulevaru despota Stefana 10, prekoputa Doma Vojske Srbije, i u Gračaničkoj 18, zgradi poznatoj kao Džokej kub, koja kao spomenik kulture uživa prvi stepen zaštite. Ovih dana radovi bi trebalo da počnu i na obnovi dve fasade u Pop Lukinoj, 1b i 3-5, dvorišnog dela Zadarske 2, kao i u Džordža Vašingtona 26.

U gradskom Sekretarijatu za kumunalne i stambene poslove kažu da je rok za završetak započetih radova 90 dana, ali i da rok može biti probijen zbog vremenskih uslova. Grad je za obnovu ovih šest fasada, zajedno sa PDV-om, izdvojio ukupno 180 miliona dinara.

U prvobitnom postupku javne nabavke, koji je sproveden prošle godine i koji je propao zbog toga što se na tender javila samo jedna firma, a koju je Gradska uprava ocenila kao “neprihvatljivu”, nalazila se čitava parna strana Brankove ulice. Nažalost, oronule i pocrnele fasade u jednoj od najprometnijih ulica u Beogradu sačekaće drugu priliku, jer su ove godine izostavljene iz plana za obnovu.

J. Zimonjić

OSTAVI ODGOVOR