VEČERAS POČINJE FISH FEST: Riblji specijaliteti do 2. septembra kod Kule Nebojša

0
184
FOTO: Starogradski.com

Na prostoru nekadašnje Vodene varoši, na platou kod Kule Nebojša, od 30. avgusta do 2. septembra biće održan dvanaesti po redu Fish Fest Beograd. Posetioci ovog gastronomskog festivala, kao i prethodnih godina, uživaće u ribljoj čorbi, brojnim specijalitetima od ribe i atraktivnom muzičkom programu. Gastronomsko finale manifestacije je u nedelju, od 16 sati, kada će se održati takmičenje kuvara profesionalaca.

Festival okuplja najbolje kuvare iz našeg regiona: BiH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, koji će pored riblje čorbe, spremati i brojne druge specijalitete.

Svoje znanje predstaviće majstori Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske federacije Srbije, kao i gostujući kuvari u delu „kuvarski šou“. Savez kuvara evropskih i mediteranskih regija iz Splita zajedno sa gostima iz Crne Gore i našim kuvarima pripremaće „dagnje na buzari“ za 3.000 osoba u specijalnom kazanu od 1.000 litara.

Na štandovima na platou biće održana tradicionalna prezentacija starih zanata, proizvođača sira, maslinovog ulja, meda kao i turističke ponude Beograda i Srbije. Posetioci će moći da uživaju u nautičkoj izložbi plovila. Za najmlađe sugrađane biće organizovan zabavan i interaktivan program.

Svakog dana biće održavani muzički koncerti. Nastupiće Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Apsolutno romantično, Cotton Pickers, Twilight D.C, Nikola Grbić Grba i Tinitus Band i Rok lavirint.

OSTAVI ODGOVOR