VUČIĆ I MALI NA DORĆOLU: Kamen temeljac za hotel “Mona Plaza” (FOTO)

0
142
FOTO: Starogradski.com

Kamen temeljac za izgradnju novog hotela “Mona Plaza” na Dorćolu, danas je zvanično položen od strane predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, gradonačelnika Beograda Siniše Malog i predstavnika kompanije “Mona” Tomislava i Uroša Momirovića.

Ovaj objekat biće površine od oko 20 000 kvadrata, sa 152 sobe, više restorana i velikim konferencijskim prostorom sa 700 mesta, parkingom…

PRIPREMNI RADOVI ZA IZGRADNJU “MONA PLAZE”: Stari grad dobija još jedan hotel sa četiri zvezdice (FOTO)

Tomislav Momirović je izjavio da je u pitanju najveća investicija, od kada je “Mona” osnovana 1989. godine, kao i da je izabran trenutak kada je  Srbija stabilna zemlja i najotvorenija u Evropi. Dodao je da uspeh hotela ne može biti odvojen od uspeha Dorćola.

Siniša Mali, Tomislav Momirović i Aleksandar Vučić FOTO: starogradski.com
Siniša Mali, Tomislav Momirović i Aleksandar Vučić
FOTO: starogradski.com

“Hotel predstavlja investiciju od vrednu 30 miliona evra, a za 20 meseci kad bude završen, promeniće izgled ovog dela grada i doneti 200 novih radnih mesta” rekao je Siniša Mali.

BASTAĆEV PLAN ZA BEOGRAD: Ukinuti Komunalnu policiju, Infostan i Gradsko stambeno!

Kako je dodao, početkom 2014. u Beogradu je bilo 67 hotela, a danas ih ima 94. Takođe, za poslednih godinu dana u našem gradu ima 23 odsto više noćenja, kao i  20 odsto više stranih turista, a u 2017. godini Beograd će prihodovati skoro 800 miliona evra.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je značaj domaćih investitora, posebno srpskih porodičnih kompanija i podsetio je i da predstoji otvaranje Narodnog muzeja, koji će upotpuniti kulturnu ponudu, a slede i izgradnja koncertne dvorane, gondole i podzemne železnice, završiviši izlaganje konstatacijom da je ovo važan dan za ceo Dorćol, ali i da još mnogo toga treba uraditi.

NAJAVLJENA REKONSTRUKCIJE DUŠANOVE I DŽORDŽA VAŠINGTONA: Bez staza za bicikliste (FOTO)

Kompanija “Mona” postoji već 20 godina i ima više od 800 zaposlenih a celokupna proizvodnja je organizovana u Srbiji, dok se 34 odsto proizvoda se izvozi. Od 2005. ulaže u hotelijerstvo, zahvaljujući ćerci kompaniji “Hotel Mona menadžment”.

OSTAVI ODGOVOR