ZA DVA SATA 600 KUPAČA NA BAZENU: Otvorena sezona kupanja na “Galetu” (FOTO)

0
165
FOTO: Starogradski.com

Letnja sezona kupanja na otvorenim bazenima SRPC “Milan Gale Muškatirović” počela je u petak 16. juna. Uz besplatni ulaz, poklon opštine Stari grad svim Beograđanima, posetioce popularnog “Galeta” dočekalo je uređeno kupalište, sa ležaljkama i hladom suncobrana, i kristalno čista voda u olimpijskom, rekreativnom i dečjem bazenu.

Sve je bilo “cakum -pakum” skockano i spremno da se, pod budnim okom spasilaca, preko 600 kupača, koje smo zatekli oko 12 sati, bezbrižno i opušteno prepuste pravom velnes osveženju po sunčanom i toplom junskom danu.

BEOGRADSKA SVETICA: Mural u Karađorđevoj pleni svojom lepotom, a simbolizuje gradski život (FOTO)

“Čitav kompleks je divan, besprekorno čist, a voda kristalno bistra. Sve je za desetku!”, ocenili su početak sezone Tatjana i Vladimir Đusić. Naši sagovornici stanuju u blizini sportskog centra i aktivno provode penzionerske dane.

Đušići; FOTO: Starogradski.com
Đušići;
FOTO: Starogradski.com

Starogradska porodica Cincar, tata Saša, mama Dragana sa dvogodišnjim Andrijom, takođe upućuje pohvale „Galetu”.
“Jutros smo videli prilog na RTS-u da se danas otvara naš omiljeni bazen, da je besplatan ulaz, i došli smo. Andrija je celu prošlu godinu proveo ovde” ocenila je Dragana Cincar.

Andrija i mama Dragana; FOTO: Starogradski.com
Andrija i mama Dragana;
FOTO: Starogradski.com

Da kompleks otvorenih bazena sportskog centra na Dunavskom keju bude pristupačniji Starograđanima pobrinula se naša opština. Naime, prema odluci Skupštine, karte za otvorene baze jeftinije su tokom radne nedelje, a posebne pogodnosti imaju građani sa „Starogradskom karticom“, jer je za njih cena ulaznica niža za dodatnih 20 odsto.
Tako celodnevna karta radnim danom iznosi 250, a za vlasnike kartice 200 dinara. Najniže cene ulaznica su za posete posle 16 časova, radnim danima, kada se za jednu kartu plaća 150, odnosno 120 dinara sa karticom.

“To je odlična vest, ali i do sada su cene bile korektne. Danas sam sama na našoj dorćolskoj plaži, na koju inače redovno dolazim sa suprugom – rekla nam je Gordana Đorđević sa Dorćola.

Djordjevic Gordana; FOTO: Starogradski.com
Djordjevic Gordana;
FOTO: Starogradski.com

Sreda je dan kada besplatan ulaz na bazen za sve učenike osnovnih i srednjih škola, i penzionere sa „Starogradskom karticom“.

OD SEPTEMBRA OSMOLETKA MANJE ZA STAROGRADSKU DECU: Gradski odbornici odlučili o gašenju OŠ “Stari grad” (FOTO)

Veselo društvo šestaka iz Osnovne škole “Braća Baruh” – Predrag, Marko, Stevan, Danilo i Nikola, manekenski pozirajući našem fotoreporteru na ivici bazena, poručili su svim drugarima da je „ovde SUPER” i da će redovno da dolaze na kupanje.

Ekipa iz "Baruha"; FOTO: Starogradski.com
Ekipa iz “Baruha”;
FOTO: Starogradski.com

Inače, karta za decu od 7 do 10 godina je sibolična i iznosi 100 dinara. Za penzionere je 200, a uz „Starogradsku karticu” 160 dinara. Sve osobe sa invaliditetom sa opštine Stari grad uz istu karticu mogu na bazene ući potpuno besplatno.

LETO DOMA OMLADINE JE POČELO: Koncerti na zidiću i bluz ponedeljkom

Tokom vikenda karte su ostale na prošlogodišnjem nivou – 300 dinara, a od 16 časova – 200 dinara, s tim što važi popust od 20 odsto za vlasnike „Starogradske kartice“. Sudeći po današnjoj poseti popularnom „Galetu”, iako leto još zvanično po kalendaru nije stiglo u naš grad, najbolja dorćolska plaža je, uz dobru muziku i uslugu iz obližnjih kafića, uz žamor veselih školaraca, razdraganih mališana sa roditeljima, devojkama i mladićima, i uvek za rekreaciju raspoloženih starogradskih penzionera, već danas postala centar opuštenih letnjih vibracija na Starom gradu.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

I za kraj opština podseća stanovnike Starog grada da se „Starogradska kartica“, sa kojom se ostvaruje dodatni popust za bazenske karte i besplatan ulaz sredom za penzionere, može dobiti uz važeću ličnu kartu u opštinskom Kontakt centru, radnim danom od 8 do 16 časova. Više informacija na telefon 785 2 999.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR